De Kast e.v.a in SimmerTime 2018

Het grootste Fryske muzykteaterspektakel is terug. Achttien jaar na dato, in het jaar van LF2018, komt er een ‘Simmertime nieuwe stijl’ over het behoud en het doorgeven van de Friese cultuur, natuur en taal. SimmerTime 2018 wordt georganiseerd door de Stichting Jou It Troch (JIT) van de zangers Syb van der Ploeg en Piter Wilkens.

Dit reizend muziektheater wordt in een grote circustent gespeeld. De ambiance van de ‘Simmer 2000 reünie’ komt terug in Heerenveen. Dokkum en Franeker. De line-up van 2000 wordt versterkt met jonge talenten en een bijzondere special guest. Het grote gemis bij Simmertime 2018 is natuurlijk de inspirator Rients Gratama die in dit programma postuum wordt geëerd.

In het twee uur durende programma zal de rijke Friese historie en de mondiale toekomst van Friesland, op een theatrale en humoristische wijze op het toneel verschijnen. Een drietalige voorstelling vol liedjes en sketches. Met meet and greets en een Fryske priuwerij die voor elke show plaatsvindt op het festivalterrein.

Stichting JIT en SimmerTime 2018

Duurzaam zijn wil iedereen. Toch is het een onderwerp waar je niet snel volle zalen mee trekt en daardoor is het lastig om mensen op grote schaal bewuster te maken. Met muziek kun je de boodschap veel breder uitdragen en blijft deze langer in het geheugen van de mensen hangen. Dat is precies de reden waarom stichting JIT het Fryske publieksevenement SimmertTime uit 2000 organiseert; via SimmerTime trek je veel meer aandacht!

SimmerTime 2018 wordt duurzaam georganiseerd

Duurzaamheid is een breed begrip, maar in het kort komt het erop neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten. Bij duurzaamheid kan de aarde ook op langere termijn het totaal van onze consumptie dragen.

Voor en na de show

Het terrein is sfeervol ingericht en voor het concert is er de Fryske Priuwerij en na het concert een afterparty met hapjes en drankjes, muziek en meet & greets.

Fryske Priuwerij – Lekker Ite mei Reitse!

Vooraf aan de SimmerTime concerten is er op het festivalterrein een Fryske Priuwerij waar gebruik wordt gemaakt van regionale streekproducten. De presentatie is in de vorm van een foodtruck festival en het menu is samengesteld door Reitse Spanninga, natuurlijk staan er Friese gerechten op het menu.

POSTER-SIMMERTIME2018131X192SYBVANDERPLOEG copy

De optredens zijn in een sfeervolle ronde circustent, met in de ring
de beste plaatsen;
Beste Plak • € 39,50 (1e rijen voor het podium)
1e rang • € 34,50 (volgende rijen voor het podium)
Ring • € 29,50 (zijkanten en iets meer achterin