Leven voor muziek en sport

Het Boek en de CD “Leven voor muziek en sport”

Het boek ‘Leven voor muziek en sport’
In het boek ‘Leven voor muziek en sport’ vertelt Syb van der Ploeg op autobiografische wijze over hoe muziek en sport hem als acteur, muzikant, sporter, maar vooral als mens mede hebben gevormd. Van zijn eerste bandje tot de meest recente theatervoorstelling en alles daartussenin, met een grote rol voor De Kast. De weg ernaartoe, de doorbraak en de hoogtijdagen, maar ook de andere kant van het succes en de invloed op het dagelijkse leven. Over zijn jeugd, van de vroegste schreden op het voetbalveld en de eerste racefietsjes tot een hele triatlon op zijn vijftigste. Syb zijn eigen verhaal staat centraal, maar ook dat van zijn sporthelden. Mannen die stuk voor stuk van invloed zijn geweest in het leven van Syb: Foppe de Haan, Hennie Kuiper, Rintje Ritsma, Gerard Nijboer, Rob Barel en Henk Angenent. Zes persoonlijke interviews met de sporthelden sluiten naadloos aan bij zijn eigen verhaal en zijn terug te lezen in het boek.

Syb over ‘Leven voor muziek en sport’
“Sport en muziek hebben mij door tegenslagen geholpen en mijn leven enorm verrijkt. In de voorstelling ‘Sportsound’ die ik twee jaar geleden speelde kwamen daarover zoveel anekdotes en sportverhalen naar boven, dat ik het de moeite waard vond om ze breder te verspreiden. Sport en muziek hebben mij ontzettend veel creativiteit, inspiratie en levenslust gegeven. Daar ben ik dankbaar voor en dat wil ik graag overdragen met dit boek.”

De voorstelling ‘Leven voor muziek en sport’
Als jochie had Syb al twee liefdes: sport en muziek. Tot op de dag van vandaag spelen beide een onmisbare rol in zijn leven. De voorstelling ‘Leven voor muziek en sport’ gaat over de raakvlakken tussen die twee en de betekenis ervan in het werk en privéleven van Syb. De voorstelling is een mix van bestaande en nieuwe muziek, filmbeelden, interviews en persoonlijke verhalen. Ook de sporthelden uit het boek krijgen een rol in de voorstelling. Syb heeft zijn helden in hun eigen omgeving geïnterviewd en gefilmd. Over hun sport, de diepte- en hoogtepunten en over de rol van muziek in hun sportcarrière. Die muziek is verwerkt in de voorstelling. Bovendien heeft Syb voor elke held een speciaal lied geschreven. De nummers zijn uitgebracht op een bijbehorende cd.

Beluister hier de CD “Leven voor muziek en sport”