Een ode aan legendarische frontmannen
Theaterdier Syb van der Ploeg, de sympathieke Fries met de vele muzikale gezichten, was de afgelopen jaren ongekend succesvol als gangmaker van shows als ‘Motel Westcoast’, The Best of Britain’ en ‘The Stones vs The Beatles Battle’. Zijn nieuwe project ‘Wereldzangers’ draait om het verhaal en de muziek van bijzondere zangers, performers en frontmannen. In deze eerste editie staan Sybs grote voorbeelden Mick Jagger, Don Henley en Freddie Mercury centraal.
Wat is de kracht van deze zangers, wat is hun boodschap en hoe wisten deze mannen miljoenen mensen te inspireren? Mick Jagger was natuurlijk de juiste man op de juiste plek, het symbool van de rebellie tegen de vastgeroeste generaties voor hem, die met zijn sensuele moves de wereld aan zijn voeten kreeg. Hij was dan ook het grote voorbeeld van Eagles-voorman Don Henley, die altijd vond dat je na je dertigste niets meer in de rock-‘n-roll te zoeken had, tot hij zag hoe Jagger eeuwig jong leek te blijven. Inmiddels is Henley 77 en toert hij nog steeds met zijn legendarische band over de globe. En tja, Freddie Mercury, volgens velen de beste rockperformer ooit, die met Queen grenzen verlegde en als enige van de drie wereldzangers van vanavond niet meer onder ons is.

In een intieme setting kruipt Van der Ploeg, met zijn enorme ervaring als frontman van De Kast, in de huid van deze muzikale giganten. Samen met multi-instrumentalist Hubert Heeringa en pianist Wiebe Kaspers probeert hij een antwoord te vinden op de vraag wat deze mannen zo charismatisch maakt en brengt hij hun passie, energie en boodschap tot leven.

Zang: Syb van der Ploeg | Multi-instrumentalist: Hubert Heeringa | Piano: Wiebe Kaspers | Foto: Carla Gorter Fotografie